BELA GROUP BV

banner_belagroup banner_belagroup2 banner_belagroup4

Foto's 
 

Opslag

BELA Group BV beschikt in Venlo over een op- en overslag van 13.200m³. 
Deze is onderverdeeld in 12 silo's van ongeveer 1000m³ direct gelegen aan het water en 6 silo's van 200m³.
Naast de op- en overslagcapaciteit in Venlo beschikt BELA Group BV nog over meerdere extern gelegen opslagen.

Welkom op de site van BELA Group


BELA Group is actief in handel in diervoeders (Rined Fourages BV en Agri Trade GmbH), handel in grondstoffen voor biogasproductie (VTO BV), varkenshouderij bedrijven (BELA Gemaalweg, BELA Beringe en BELA Ossenisse) en transport (BELA Transport). Deze bedrijven zijn 100% dochters van BELA Group.

Daarnaast heeft BELA Group belangen in Agrisyst BV (automatisering en dataverwerking), Agrophil bvba (handel in diervoeders) in België.
Hoewel de afzonderlijke werkmaatschappijen zelfstandig werken, wordt binnen BELA Group het geheel van werkmaatschappijen versterkt door het benutten van synergie voordelen.

Om maximale service en flexibiliteit te kunnen bieden beschikt BELA Group over een ruime en goed uitgeruste opslag capaciteit voor de op- en overslag van haar handelsproducten. BELA Group wil een positieve bijdrage leveren aan het succes van haar toeleveranciers en afnemers van haar producten en diensten.
Op de verschillende subpagina’s vindt u meer informatie over de verschillende bedrijven en producten.
Tevens beschikken wij bij ons pand over een eigen garage, diverse silo’s voor vloeibare producten en een laad- en loskade voor schepen. Verder beschikken wij over een 70 tons weegbrug, welke 24/7 voor iedereen beschikbaar is, en bevindt er zich een tankstation van Vissers Olie op ons terrein.

 

 
 
 
 
 
 

Contact

BELA Group BV
Parlevinkerweg 8
5928 NV Venlo
Tel: 0031-77 32 32 032
Fax: 0031-77 32 32 030
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De geschiedenis van BELA Group BV

Opgericht in 1925 door Peter Claessen. In de begintijd vooral voor de veiling en om het vee naar de markt in Den Bosch te brengen. Midden jaren 50 van de vorige eeuw, werd er een vrachtauto gekocht en nam zijn zoon, Frits Claessen, het bedrijf over en was Claessen Transport geboren.

In 1978 heeft zoon Peter het bedrijf overgenomen, gevolgd in 1982 door zoon Hein en ging het bedrijf verder onder de naam Gebr.Claessen Transport. Vanaf 1978 werd er voornamelijk met huifwagens getransporteerd binnen Europa, later zijn er kipwagens bijgekomen. Tevens werd er onder de naam Handelsonderneming Claessen BV vanaf 1978 gehandeld in fourageproducten als hooi, stro en aardappelen voor met name rundvee.

In 1987 zijn Peter en Hein ieder hun eigen weg gegaan, waarbij Hein verder gegaan is richting huifvervoer en Peter met kippertransport en de handelsonderneming. De naam van het transportbedrijf veranderde in Claessen Transport BV.

Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot het bedrijf wat nu nog steeds staat voor, waarvoor het in de begintijd is opgericht. De producten van klanten meerwaarde geven door een betrouwbare partner in de logistiek te zijn.

Vanaf 1-1-2014 is de naam van Claessen Transport BV verandert in BELA Transport BV, onderdeel van BELA Group BV. BELA Group BV bestaat verder uit Rined Fourages BV en Agri Trade GmbH (handel in diervoeders),
VTO BV (handel in biovergistingsproducten en meststoffen), BELA Gemaalweg,
BELA Meijel en BELA Ossenisse (varkenshouderijen) en BELA Biogas (biovergistingsinstallatie).
Tevens is BELA Group BV deels eigenaar van Agrisyst BV (automatisering en dataverwerking),
Agrophil bvba (handel in diervoeders) in Belgie en Eko Pasza Sp. z o.o. (handel in diervoeders en transport) in Polen.