BELA Group steunt de actie #BeNeFrietjes !

BELA Group steunt de actie #BeNeFrietjes !

Wij steunen de actie #benefrietjes !

Het coronavirus heeft Nederland in zijn macht en dat uit zich op allerlei verschillende manieren. Dat dit ook gevolgen heeft voor allerlei sectoren is duidelijk. Zo ook voor de akkerbouw en aardappelverwerkende industrie. Door de coronacrisis verwachten we een overschot aan aardappelen. Doordat de horeca dicht is en geen evenementen doorgang vinden, blijven we in Nederland zitten met 1 miljoen ton aardappelen. Dit heeft gevolgen voor de hele aardappelketen. Alle bedrijven die hierbij betrokken zijn komen hiermee in het gedrang. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke zonde.

De brancheorganisatie Akkerbouw is daarom begonnen met een Benefrietactie. Wij als BELA Group steunen deze actie om grootschalige voedselverspilling tegen te gaan. We roepen daarom ook iedereen op om juist nu iets vaker aardappelgerechten te eten en zo het aardappeloverschot te helpen reduceren. Samen kunnen we deze voedselverspilling verminderen!

Dus eet allemaal een extra frietje, deel op social media met #benefrietjes en kijk voor meer informatie op www.benefrietjes.nl