Afrikaanse Varkenpest – Hygiënemaatregelen

Afrikaanse Varkenpest – Hygiënemaatregelen

Zoals bekend is de Afrikaanse Varkenspest (AVP) uitgebroken in België en is momenteel het aantal besmettingen opgelopen naar 254 (09-01-2019). Het Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) heeft de bovenwettelijke hygiënemaatregelen voor Afrikaanse Varkenspest (AVP) uitgebreid naar Nederland.

Dit betekent dat de hygiëne maatregelen nu ook van toepassing zijn voor alle (voer) leveringen en bezoeken aan varkensbedrijven in Nederland.

De BELA Group hanteert dan ook voor al haar personeel om onderstaande hygiënemaatregelen na te leven om gezamenlijk te voorkomen dat de Afrikaanse Varkenspest (AVP) zich verder kan uitbreiden.

In Nederland : Desinfectie van wielen, wielkasten en treeplanken voor het op- en na het afrijden van bedrijfsterreinen waar varkens worden gehouden, biogas en fabriek.

In België : Desinfectie van wielen, wielkasten en treeplanken voor het op- en na het afrijden en het dragen van wegwerpoverall, wegwerpschoenen, mondkapje en wegwerphand-schoenen van bedrijfsterreinen waar varkens worden gehouden, biogas en fabriek.

– Iedere vrachtwagen moet gedesinfecteerd worden bij eerstvolgende keer oprijden van boerenerf, biogas of fabriek na rijden door België en/of Nederland.
– Wegwerpoverall, wegwerpschoenen, mondkapjes en wegwerphandschoenen in daarvoor bestemde afvalbak in Venlo, niet thuis of ergens anders !

Iedere vrachtwagen van de BELA Group is voorzien van een handspuit, ontsmettingsmiddel MS Megades Novo, wegwerpoveralls, wegwerpschoenen, mondkapjes en wegwerphandschoenen.

Indien er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande tekst kunt u onze QHSE Manager – Ron Verrijth bellen en/of mailen : 077 – 32 32 051 of rverrijth@belagroup.nl.

 

Laatste nieuws over de Afrikaanse Varkenspest kunt u vinden op: https://www.nevedi.nl/nieuws/nieuwsoverzicht